Coaching, personlig utvikling og kommunikasjon

Om Anne Helene

Anne Helene nov 2011

Hei, jeg heter Anne Helene Grøntoft og driver firmaet Core Being.

Nysgjerrig på mennesker

Helt siden jeg var liten har jeg hatt en brennende interesse for mennesker: hvem de er, hvilke kvaliteter og ressurser som bor i dem, og hva som driver dem til å foreta de valgene og handlingene de gjør.

Kommunikasjon

Jeg har også alltid vært opptatt av hvordan vi kommuniserer, og hvilken effekt vi har på hverandre. Ekthet, tydelighet og gjensidig respekt er verdier jeg setter høyt. Jeg har skrevet en bok om dette som heter «Vinn-vinn kommunikasjon».

Livets store spørsmål

Videre er jeg engasjert i de store spørsmålene i livet og har helt siden jeg var barn interessert meg for det åndelige aspektet ved vår menneskelige tilværelse. Da jeg var yngre trodde jeg at jeg hadde svaret på mange ting. Nå liker jeg å ha en åpen holdning med takhøyde og rom for undring.

Våre unike livsveier

For meg er det som en eventyrreise å bli kjent med menneskers historie og få innblikk i deres tanker og følelser, ønsker og drømmer. Alle befinner seg på en vei som er unikt deres egen. Det gir meg dyp glede å kunne støtte mennesker i å finne troen på seg selv og virkeliggjøre det de innerst inne ønsker for livet sitt.

Det indre skattkammeret

Med tiden har jeg blitt sikker på følgende: Hver og en av oss er et skattkammer av ressurser og muligheter. Når vi lærer å ta i bruk rikdommen og mangfoldet som bor i oss, finner vi alt vi trenger for å skape oss et godt og meningsfylt liv.
Dette er kjernen i min filosofi som coach og kursleder.

Litt om min historie

Jeg ble født i 1959 og startet ut i dette livet med en god porsjon pågangsmot og utforskertrang. I lek hadde jeg stadig nye og spennende prosjekter på gang, og jeg tok gjerne føringen overfor venner og småsøsken.

Skole og livets alvor

Etter at jeg begynte på skolen ble livet gradvis mer komplisert og alvorsfylt. Jeg var av den skoleflinke sorten. I grunnen ble jeg litt for flink til å være flink.

Utover å jobbe samvittighetsfullt med lekser og markere meg i klasserommet, var jeg en smule opprørsk overfor mine foreldre og grublet stadig over hvorfor livet ofte føltes vanskelig.

Ellers likte jeg å utfolde meg fysisk og drev aktivt med idrett (jeg holder meg fortsatt i form).  Jeg var også glad i å tegne og synge, og jeg var i mitt ess når jeg kunne fortelle historier.

Venner var en annen viktig del av livet. Det hørte med å være ute og farte (og etter hvert feste) med dem.

Jobb og karriereskifte

Etter fem år med realfagsstudier ved Universitetet i Oslo og sju år som systemkonsulent og prosjektleder i IT-selskapet IBM, bestemte jeg meg for å ta min interesse for mennesker på alvor. Jeg hadde en god jobb, hyggelige kolleger og ingen ting å klage over. Men noe manglet. Det gnagde i bakhodet og lot meg ikke være i fred.

I 1991 trakk jeg pusten dypt, tok sats og skiftet karrierevei. Jeg begynte med personlig utvikling, fullførte en rekke kurs og gjennomgikk omfattende egenterapi.
Det var som å våkne opp til en ny dimensjon: befriende, utfordrende og utrolig spennende og lærerikt. Aha-opplevelsene sto nærmest i kø.

Senter for bedre livskvalitet

I 1994 startet jeg sammen med tre andre kvinner Aurora Senter for bedre livskvalitet i Oslo, en satsing som fikk både knærne til å skjelve og hjertet til å synge.
Jeg er stolt over å ha vært med å skape og drifte dette senteret, som ble et godt fellesskap med 10-15 terapeuter og veiledere.
Der drev jeg praksis i 12 år med privatkonsultasjoner og kurs, samtidig som jeg hadde en sentral rolle i ledelsen av senteret.

Coaching

I 2001 begynte jeg å utdanne meg til co-active coach ved The Coaches Training Institute, en av verdens mest anerkjente coachskoler. Jeg ble ferdig sertifisert (CPCC) ved skolen i 2006 og akkreditert som profesjonell sertifisert coach (PCC) av International Coach Federation.
Samme år gikk jeg ut av Aurora Senter og har siden konsentrert meg om egen virksomhet med coaching og kurs. Jeg har både privat- og bedriftskunder.

CVen min finner du her.

Familie

Forøvrig er jeg gift (siden 1984), og vi har to flotte jenter adoptert fra Kina som vi er stolte foreldre til. Vi har også en liten hund som bringer mye glede (og trim) i hverdagen. Familien er viktig for meg og er et stort kapittel i seg selv.
Er du interessert i adopsjon, har jeg egne adopsjonssider som du finner her.

For å oppsummere

«Jeg synes at livet er som en dans på roser: vakkert, tornefullt, vidunderlig og forunderlig. En dans der sol og regn, lys og mørke, sorger og gleder, går hånd i hånd.

Før drømte jeg ofte om å finne de endelige svarene og «komme i mål» en gang for alle.
Nå er jeg mer opptatt av å være underveis og finne glede og mening hver dag, i alle de små øyeblikkene som kalles her og nå.
Samtidig som jeg beveger meg steg for steg framover på min livsvei, respektfullt side om side med alle andre.»
Anne Helene