Coaching, personlig utvikling og kommunikasjon

Stille

Det er mandag formiddag og jeg har hjemmekontor.
Været er nydelig, et siste pust av sommer. På med joggeskoene og ut i lysløypa. Herlig å få en løpetur i solen med shorts før høsten setter inn.

Jeg nyter solens milde varme mot huden og de svalende lommene av skygge mellom trærne.

Plutselig slår det meg: så stille det er i skogen i dag. Den står fremdeles grønn og frodig. Bringebær og tyttebær titter fram med røde smil, og stien dufter varmt av fuktig jord. Likevel er det som om en stor stillhet har senket seg over skogen. Insektenes summing har forstummet. Fuglenes lystige sommerkvitring har bleknet til fjerne små pip og kvink. Ørsmå vindpust kiler min svette nakke og lager et dempet sus i øregangene. Ellers er det ingen lyder å merke annet enn fottrinnene og pusten min.
Vannflaten på myrtjernet ligger glassklar og speiler gulnende strå og torv. Trærne står taust og majestetisk og ser på. Himmelen hvelver seg høyt over det hele med en lys blåtone som har hint av høst.
Så stille. Magisk stille.
For en luksus! Hvor ofte opplever jeg en slik stillhet? Og den er ikke tom. Tvert imot. Den er mettet av energi – av skjønnhet, verdighet og tidløs ro. Jeg suger det inn med alle porer i huden, både begjærlig og andektig. Kjenner hvordan pusten blir dypere og hele kroppen slapper av. En kort stund glemmer jeg alt annet og føler meg ett med skogens store stillhet og fred.
Takk, kjære skog!

Coach: Når opplevde du sist å føle dyp indre ro og fred?
Hva betyr slike øyeblikk for deg?

3 Comments
  1. For ekstremt ekstroverter føler jeg en blanding av uro – hva skjer og nytelse – deilig med lydfri. Høsten er en tid for ettertanke og refleksjon og da er ro og stillhet kjærkommen.

  2. Det har jeg gjort i dag. Har vært på tur med hunden i dagmorges. Idag gikk turen til sjøen, men jeg bruker også å ha slike turer i skogen. Er ikke så sprek som deg, men tar fjellskoene på og da bærer det ut i den deilige naturen vår. Idag har jeg deilig sol fra blå himmel. I starten hadde jeg også disse indre uroene, kan jeg virkelig bare nyte dette eller må jeg tenke på alt jeg skulle ha gjort. Og da jeg endelig bestemte meg for å sløyfe det siste, nyter jeg i fulle drag. Naturen gir meg virkelig påfyll i en ellers travel hverdag. Idag gikk jeg med hunden helt alene, traff kun noen kuer som rautet. Himmelen var bøå og sjøen nærmere grønn, masse fiskeyngel fanget mitt øye. Har fremdeles en deilig følelse i hele kroppen, av all stillheten, den er mektig.
    Takker for super flott blogg

  3. Takk for veldig hyggelig tilbakemelding! Herlig å lese hvordan du også nyter dine turer i naturen.

Leave a Reply

OBS! Spambeskyttelse: Du må løse følgende regnestykke før du sender kommentaren: *